Sweet Protection - vyvíjí přilby které z hlediska technických řešení a bezpečnosti patří k nejlepším na světě

Několik nadšenců v malé horské vesnici uprostřed nekonečných norských lesů vyvíjí přilby, které z hlediska technických řešení a bezpečnosti patří k nejlepším na světě. Zní to neuvěřitelně, ale je to tak. Od letošního roku je ovšem značka Sweet Protection již součástí velké norské společnosti Active Brands, která sdružuje více úspěšných značek. To ale nic nemění na pověstné kvalitě těchto produktů, spíše naopak, značka se tak může dále rychleji rozvíjet a růst její potenciál.

Na výrobcích norské značky je vidět, že pracovat pro Sweet Protection je pro všechny zúčastněné srdeční záležitostí. Zakladatelé této společnosti na základě svých zkušeností z různých druhů sportů se snaží nabídnout vždy jen to nejlepší. Produktů tak není velké množství, hledí se především na kvalitu, levné kompromisní výrobky u Sweet Protection nenajdeme.

Firma existuje čtrnáct let a stále drží krok se světovou elitou. Sweet Protection se zabývá produkcí pro snowboard, lyžování, vodní sporty a cyklistiku. Firma je schopna nabídnout produkt i pro nejlepší vrcholové sportovce, čehož mohou být příkladem světový šampion lyžování Aksel Lund Svindal, či enduro rider Tracy Moseley, i jiní špičkoví jezdci např. na Red Bull Rampage.

V nabídce najdeme přilby pro lyžování, tak i například kajak, pro bikery má Sweet Protection přichystané přilby pro freeride v integrovaném karbonovém provedení a také zajímavou přilbu pro enduro, kterou si krátce představíme

Přilba Sweet Protection Bushwacker, která je z hlediska ochrany snad nejlepší ve své třídě, na první pohled zaujme zajímavým barevným designem. Na výběr je z pěti různých kombinací, takže si každý vybere tu svou. Ačkoli je přilba na pohled velmi robustní a nechybí ukázkové prodloužení v oblasti týlu, je vybavena sedmnácti větracími otvory.

Tvar přilby je výsledkem práce návrhářů a simulací na počítači spolu s praktickými zkouškami, kde se hledělo nejen na maximální bezpečnost, ale také na optimální proudění vzduchu, abychom se v přilbě nepotili. Přednosti přilby Bushwacker jsou v její konstrukci. Optimalizovány nejsou jen větrací otvory, ale především samotná in-mold skořepina. Ta maximálně kompenzuje slabá místa, kde je lebka nejvíce ohrožena, místa kde je kost nejnáchylnější.

Proto je polykarbonát vnější skořepiny vyroben v optimalizovaném geometrickém tvaru a především v různých tloušťkách z pěti dílů. Skořepina je tak v inkriminovaných místech až o 30 procent silnější. Navíc je ještě vyztužena panely z karbonu, které můžeme vidět při pohledu na vrchní část přilby.

Upínací sysém Occigrip pracuje rychle a efektivně, kolébka je výškově a podélně nastavitelná. Přesné doladění lze provést pomocí silikonových vložek.K dispozici jsou dvě sady tlouštky 5 a 10 mm. Štítek je vyroben z materiálu zamezující tříštění. Hmotnost přilby je 320 g
 
Více informací o značce Sweet Protection najdete na sweetprotection