Elektrokola a elektromotorky Stealth: ultimátní outdoor + Video

Australská společnost Stealth Electric Bikes vyrábí elektrokola a elektromotorky. 

Jde o nekompromisní outdoorové stroje pro pořádné elektrické řádění. Podívejte se na některé z jejích modelů.

Stealth Bomber (11 660 euro)

Tichý a nebezpečný: Stealth Bomber

S elektrickým výkonem 4500 W, který lze skombinovat s výkonem jezdce, dosahuje tohle elektrokolo rychlosti až 80 km/h. Jasně, pak už se v EU nedá kvalifikovat jako elektrické kolo, ale šlapky má pořád a kolo tak nějak vzdáleně připomíná.

Výkon jezdce se přenáší přes speciální 9rychlostní sekvenční převodovku, zastavení zajišťují výkonné hydraulické brzdy. Rám je vyroben z CrMo (chrom-molybden) slitin certifikovaných pro letecký průmysl. Baterie je výměnitelná během 90 vteřin, dobijete ji za 2 hodiny.

 

Stealth Fighter (9 542 euro)

Lehčí než Bomber, o něco víc “kolo”. Opět má elektromotor přímo v zadním kole, tentokrát s výkonem 3 kW. Ten dokáže nabídnout jezdci max. rychlost 50 km/h při max. dojezdu kolem 50 km. Odlišná je také převodovka. Jinak jsou parametry velmi podobné jako v případě Bomberu.

 

Stealth Hurricane

Hurricanu už chybí šlapky, a tak jde bez debat o elektromotorku. Lehký dirtbike s výkonem 3,5 kWh nebo 4,5 kWh si poradí v takřka každém terénu. Opět má vyměnitelnou baterii, max. rychlost 90 km/h (v silnější verzi) a hydraulické brzdy.

Společnost Stealth Electric Bikes bohužel neuvádí na svém webu ceny – ty poskytuje pouza na vyžádání. Výhodou je, že má prodejce také v Evropě, např. v sousedním Německu.

Source