Cycloc potěší designem i praktičností

V současnosti často řešíme problém s úložnými prostory, kterých není nikdy nazbyt.  Různé závěsné držáky bicyklů  jsou tak vidět v mnoha  domácnostech, ať jsou to sklepy, chodby, nebo i obytné místnostnosti.  Většinou se jedná o různé systémy háků, které se spíše hodí do sklepa, než moderního bytového interiéru. Ale i v této oblasti můžeme narazit na neobvyklý produkt, který je sám o sobě stylovým doplňkem. Má ho patentovaný Angličan Andrew Lang, který se jinak zabývá průmyslovým designem. 

Originální držák Cycloc Solo sklízí úspěchy po celém světě, v roce 2009  získal na největší světové výstavě bicyklů Eurobike ocenění Eurobke Design Award.

Solo  je vyroben ze stoprocentně recyklovaného průmyslového plastu. Cycloc si potrpí na kvalitu a tak je stále produkován  přímo ve Velké Británii, firma sídlí v městě Kent.  V nabídce je více barev, aby to co nejlépe ladilo k interiéru, konkrétně se Cycloc Solo vyrábí v bílé, černé, zelené, červené, žluté, růžové a modré barvě.

Útroby držáku můžeme využít  na odložení nejnutnějších doplňků pro jízdu, jako například rukavic, brýlí atd. Do otvorů můžeme pověsit přilbu, nebo protáhnout zámek a kolo tak alespoň symbolicky zabezpečit. To má svůj význam především v prodejnách a všude tam, kde zloděj má minimum času a potřebuje být rychlý.

Montáž  je velice jednoduchá.  Součástí balení je papírová šablona, pomocí níž označíme na zeď otvory pro šrouby. Pak už jen vyvrtat, namontovat vruty s hmoždinkami a určit správnou polohu držáku. Díky tomu, že se šrouby montují do drážek, můžeme Cycloc libovolně natočit  podle těžiště kola a nebo prostě jak potřebujeme. Bicykl tak může viset na držáku buď horizontálně a nebo třeba vertikálně za sedlovku, nebo rám, dle momentální potřeby.

Konce šroubů nejsou vidět, protože uvnitř má „kbelík“ stylovu záklopku se siluetou kola. Součástí balení je prodlužovací díl,  který v případě MTB ponecháme jako součást držáku, například u útlejší silničky ho ale můžeme vyjmout a snížit tak délku „kbelíku“ o 50mm a tím ušetřit prostor.

Novinkou značky je držák Cycloc Endo,  který složí k vertikálnímu zavěšení bicyklu. 
 
Oba držáky, Endo i Solo jsou designované i vyráběné ve Velké Británii. Doporučená cena pro Cycloc Solo je 1599 Kč, Endo 1350 Kč. 
 
Značku dováží společnost  BikeBrothers,  která má již nyní oba modely skladem ve všech barvách a můžete si je zakoupit přímo u ní na eshopu zde.